© Alex Schröder

Meet4Music

Buurtband
Open Amare
Mon 26 Sep 19:00 - 20:00
Mon 26 Sep '22
19:00 - 20:00
  • Mon 26 Sep '22
    19:00 - 20:00
    Amare, Den Haag
    Kunstenplein
    Past event

Meet4Music is een nieuwe serie gratis toegankelijke workshops in Amare, aangeboden door het Koninklijk Conservatorium. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring of instrument. 

We trappen het nieuwe culturele seizoen af op maandag 26 september met de Buurtband: een groot, divers, vrolijk en toegankelijk orkest dat speelt op laagdrempelige en zelfgemaakte instrumenten. Sinds kort zijn er 2 buurtbands opgericht in de regio Den Haag.

De Buurtband neemt het bijzondere instrumentarium en één van de hits uit het repertoire mee om een spectaculair Buurtband meets Amare concert in elkaar te zetten en direct uit te voeren.

Buurtbewoners en studenten mogen hun eigen instrument meenemen, maar er kan ook worden gespeeld op de laagdrempelige en tot de verbeelding sprekende Buurtband-instrumenten als de Batphones (grote gestemde pvc-pijpen) en Schellenbomen (laagdrempelig percussie-instrument). Dankzij deze instrumenten kan iedereen meedoen, jong of oud, met of zonder beperking.

De Buurtband is een muziekparticipatieproject van Fort van de Verbeelding, een groep community musici - in heel Nederland actief. Meer informatie over Fort van de Verbeelding is te vinden op www.fortvandeverbeelding.nl.

Aanmelden: via educatie@koncon.nl
Vermeld daarbij of je een instrument meeneemt en zo ja, welk

Onderdeel van Open Amare