Puls en adem

Residentie Orkest
Fri 3 Dec 19:00 and 21:15
Fri 3 Dec '21
19:00 and 21:15
Van intens vrolijke klanken tot huiveringwekkende tonen – Puls en adem is een concert van extremen. Het belooft een avond van ongelofelijke energie te worden met drie sterke vrouwen in de muziek: violiste Liza Ferschtman en dirigent Mei-Ann Chen, en de compositie van Fjóla Evans.

Programme

Prokofjev - Vioolconcert nr. 2
Evans - Lung (Nederlandse première)
Elgar - Enigma-variaties

We beginnen met Prokofjevs Vioolconcert nr. 2. Eén van zijn meer traditionelere werken vol romantiek en melancholie, gespeeld door Nederlandse topvioliste Liza Ferschtman. Dan de Nederlandse première van ‘Lung’, waarmee de Canadese en IJslandse Evans de Gaudeamus Award 2020 won. Als slotstuk de raadselachtige Enigmavariaties van Edward Elgar. De intensiteit van dit concert wordt kracht bijgezet door dirigent Mei-Ann Chen: als speler én als publiek kun je je aan haar energie niet onttrekken.

Bij dit programma heeft u een zitplek in de zaal. Dit concert kan volgens de laatste coronaregels dus gewoon doorgang vinden. De term 'ongeplaceerd' op de ticket wordt alleen gebruikt om aan te duiden dat nog niet gedefinieerd is waar in de zaal u precies plaatsneemt.

Performers

Mei-Ann Chen, dirigent
Liza Ferschtman, viool