Alireza Ghorbani

Fri 27 May - Sat 28 May
Fri 27 May '22
-
Sat 28 May '22

WEGENS GROOT SUCCES EXTRA CONCERT OP VRIJDAG 27 MEI

Aan de top van de Perzische traditionele muziek staat al vele jaren Alireza Ghorbani, vooral bekend om zijn rijke en betoverende stem die hij al vanaf z’n 12 jarige leeftijd professioneel heeft ontwikkeld. Met zijn progressieve blik heeft Ghorbani de traditionele Perzische muziek weten mee te nemen naar de 21ste eeuw.

Zowel als solozanger van het Iraans Nationaal Orkest, als in z’n kleine quartet formatie, heeft Ghorbani verschillende muzikale stijlen uit het Midden-Oosten weten te combineren waarmee hij z’n naam voorgoed in de internationale geschiedenisboeken heeft gevestigd.

Radif en Tasnif zijn de belangrijkste basisstijlen waarmee hij tot nu toe 19 albums heeft uitgebracht en wordt gezien als de waardige opvolger van de meester van de Perzische muziek, Mohammed Reza Shajarian.

Samen met Saman Samimi (kamanche en setar), Milad Mohammadi ( tar en setar) en Zakaria Yousefi (percussie) brengt Alireza Ghorbani vocale en instrumentale improvisaties gebaseerd op de radif, oude liederen (tasnifs) en nieuwe composities.