Poulencs Gloria

Residentie Orkest
Sublieme grootsheid
Fri 14 Oct 20:30 - 22:15
Fri 14 Oct '22
20:30 - 22:15
  • Fri 14 Oct '22
    20:30 - 22:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
    Past event

Sublieme grootsheid met het Gloria van Poulenc! Het Groot Omroepkoor weet hoe je dat moet laten klinken. Een avond van ongrijpbare complexiteit, en de bezinning die je daarin kunt vinden.

Programme

Brahms, Schicksalslied

Respighi, Fontane di Roma

H. Andriessen, Ricercare

Poulenc, Gloria

Het Groot Omroepkoor bezingt vanavond het kleine en het onbevattelijke. Hun samenzang laat zien hoe zowel verstilling als grootste klanken de adem kunnen afsnijden. Dat hoor je terug in het noodlat in Brahms Schicksalslied.

Ook begeleiden ze ons rechtstreeks de hemel in met het bovenaardse Gloria van Poulenc. Deze complexiteit en tegenstrijdigheid kenmerkt de avond, maar het ‘Amen’ van het Gloria neemt elke luisteraar mee in de schoonheid ervan. Tussendoor klinkt een muzikale schets van de Fontane di Roma van Respighi, en de klanken van Andriessens Ricercare.

Het was een grote wens van het Residentie Orkest om na een lange tijd weer samen te werken met het Groot Omroepkoor. Hierbij verwelkomt het orkest samen met hun vaste gastdirigent Jun Märkl een van de beste lyrische sopranen van dit moment: Elizabeth Watts. De Britse maakt vanavond haar debuut bij het Residentie Orkest.

Performers

Jun Märkl, dirigent

Elizabeth Watts, sopraan

Groot Omroepkoor