Residentie Orkest ft. Supersister

Woodstock in PAARD
za 14 jan 20:15
za 14 jan '23
20:15

Let op: locatie PAARD

De Haagse band Supersister stapt samen met het Residentie Orkest het podium op . Dat mag je niet missen!

Van Haagse schooljongens tot psychedelische rocksterren. De Haagse band Supersister schreef al vanaf 1968 muziekgeschiedenis in de residentie. Denk aan progressieve pop, jazzinvloeden, swingende loopjes en zo nu en dan een grappige Zappa-twist. Vanavond brengen we samen met de huidige line-up van deze legendarische band niet alleen Nederlandse Woodstock-sferen terug in het Paard, maar volgen we ook de ontwikkeling van de Supersister-muziek via originele en nieuwe, speciaal voor deze gelegenheid geschreven orkestbewerkingen.

Zeg je Den Haag, dan zeg je underground. Vijftig jaar geleden besloot een aantal leerlingen van het Grotius Lyceum om zich onder te dompelen in de experimentele schwung die er in de lucht hing. De brede ontwikkeling van Supersister, die je niet zomaar op Spotify weet te vinden, is daarmee onlosmakelijk verbonden aan de ontwikkeling van Den Haag als muziekstad. De groep speelde dan ook als een van de eersten in het in 1972 pas opgerichte Paard van Troje. Later werkte muzikaal leider Robert Jan Stips ook samen met o.a. Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en natuurlijk NITS.

Vanavond zijn grote delen van dit bijzondere verhaal op speciaal verzoek van de poptempel mét het Residentie Orkest onder leiding van Hans Leenders in Paard te horen!

Locatie: PAARD
Prinsegracht 12
2512 GA Den Haag

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Supersister
Robert Jan Stips, keyboards/zang
Rinus Gerritsen, bas
Leon Klaasse, drums/zang
Hans Leenders, dirigent

Residentie Orkest

Het Residentie Orkest is het orkest van, voor, in, en vanuit Den Haag. Gevestigd in Amare Den Haag.