RO NOW: Mens en Natuur

Residentie Orkest
za 1 apr 20:30
za 1 apr '23
20:30
  • za 1 apr '23
    20:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met een shot of Beethoven. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving. Vanavond staat in het teken van de harmonie tussen mens en de natuur. En dat we die eigenlijk in ere moeten herstellen.

Programma

Mayrhofer, Recycling Concerto

Beethoven, Symfonie nr. 6 ‘Pastorale’

Make music, not trash. Dát is de boodschap van het Recycling Concerto van Gregor Mayrhofer waar onze dirigent Anja Bihlmaier je vanavond meer over vertelt. Mayrhofer schreef dit experimentele, vindingrijke stuk speciaal voor Vivi Vassileva, waarin hij haar uitdaagt om gerecyclede materialen en gebruiksvoorwerpen als percussie-instrumenten te gebruiken. Verder spelen we Beethovens Zesde symfonie, bijgenaamd ‘Pastorale’ De componist was een groot natuurliefhebber en liet zich inspireren door het leven op het land. Met fluitende vogels, storm, dauw en kabbelende beekjes. Een revitaliserende ode aan de natuur en een heel nieuwe manier om de klassieke meesters te leren kennen!

RO NOW

RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak
Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Anja Bihlmaier, dirigent
Vivi Vassileva, percussie