RO NOW: Saint-Saëns & Rachmaninov

Residentie Orkest
vr 14 apr 20:30
vr 14 apr '23
20:30
  • vr 14 apr '23
    20:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Dompel je vanavond even onder in de symfonische muziek, met een shot of Saint-Saëns. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over het stuk voor een diepere muziekbeleving. Vanavond leer je in ongeveer een uurtje de meeslepende veelzijdigheid van de piano kennen. Uitbundig spel vraagt om een uitbundige dirigent. De energieke Pablo González begeleidt vanavond een van zijn favoriete pianisten: onze artist in residence Yeol Eum Son. 

Programma

Saint-Saëns, Pianoconcert nr. 2

Rachmaninov, Symfonische dansen

Samen brengen ze het Tweede pianoconcert van Camille Saint-Saëns ten gehore. Dit ingetogen stuk bouwt steeds meer op, en eindigt in een wervelwind waar de levensvreugde vanaf spat. En we blijven volop in beweging met het slotstuk (en laatste voltooide werk) van Sergei Rachmaninov: de Symfonische dansen. Royaal en vol zelfvertrouwen, is het een bijzonder stuk in het oeuvre van deze componist. Absoluut een cultureel verantwoord begin van je weekend. 

RO NOW

RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak
Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Pablo González, dirigent
Yeol Eum Son, piano