Masterclassics: Mahler 9

Residentie Orkest
za 29 apr 20:30
za 29 apr '23
20:30
  • za 29 apr '23
    20:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Tijdens een ongedwongen zaterdagavond leer je in Masterclassics de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met deze keer: het allerlaatste werk van de Romantiek.

Programma

Mahler, Symfonie nr. 9

Een prikkelend begin van je zaterdagavond? In Masterclassics van het Residentie Orkest maak je op een ongedwongen manier kennis met topwerken uit de klassieke muziek. Iedere editie vertelt de dirigent je over het hoe en waarom achter bekende werken.

Vanavond staat in het teken van het einde van de Romantiek met Mahlers Negende symfonie. Zelf heeft hij hem nooit gehoord. Dirigent Antony Hermus begeleidt je door dit monumentale werk, dat volgens kenners de Romantiek afsloot. Tijdens deze stroming stond het gevoelsleven centraal: ''waardoor raakt de artiest geroerd, wat maakt schoonheid in hem los?''

Ook voor Mahler, die zeer persoonlijk werk maakte en altijd op zoek was naar de grenzen, is dit heel kenmerkend. Ingewikkelde constructies, nieuw instrumentgebruik, de zoektocht naar het sublieme. Iedereen zou dit stuk eens in zijn leven gehoord moeten hebben. Een meeslepende avond en een heel nieuwe manier om de klassieke meesters te leren kennen!

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Antony Hermus, dirigent