Gnawa Festival Den Haag

Mehdi Nassouli, Omri Mor, Karim Ziad ft. Metropole Orkest
za 10 sep 20:00 - 22:00
za 10 sep '22
20:00 - 22:00
  • za 10 sep '22
    20:00 - 22:00
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
    Geweest

We mogen het al bijna een traditie noemen, maar het culturele seizoen trappen we nu voor de 3de keer af met het Gnawa Festival. In samenwerking met Multicultureel Jongerengeluid, PAARD, Korzo en het Nationale Theater presenteren we je een festival met de mooiste Gnawa muziek van dit moment. Extra bijzonder is de toevoeging van het Grammy-winnende Metropole Orkest aan het concert in Amare.

Samen met het Grammy-winnende Metropole Orkest presenteren we een Gnawa concert met het toptalent Mehdi Nassouli en zijn ensemble bestaande uit niemand minder dan pianist Omri Mor (bekend van o.a. Avishai Cohen) en drummer Karim Ziad (bekend van o.a. Joe Zawinul, Khaled, Vince Mendoza) .

De guembri-speler en zanger staat aan de bakermat van de verjonging van de Gnawamuziek. De drummer, multi-instrumentalist en pianist smelten Gnawa, jazz en andere wereldse klanken samen op hun nieuwe album ASSALA.

Mehdi Nassouli is een charismatische Marokkaanse guembri-speler met een geweldige stem, die altijd de grenzen van genres opzoekt. Hij speelde in het verleden al met jazzgrootheden als Herbie Hancock en Afrikaanse sterren als Fatoumata Diawara en Alpha Blondy"en is er altijd naar op zoek om de grenzen van zijn muziek en wereld te verbreden.

Omri Mor is een Israelische componist, pianist en arrangeur die even makkelijk klassieke muziek, jazz als Arabo-andalisische muziek speelt. Jazzliefhebbers zullen hem kennen als de pianist van Avishai Cohen.Drummer Karim Ziad uit Algerije legde de ritmische basis voor Cheb Mami en Cheb Khaled, waarmee hij letterlijk de drijvende kracht achter de Rai was. Van hieruit werd hij drummer in de legendarische jazzband The Zawinul Syndicate en in dat gedachtengoed van fusion zijn way of life.

Metropole Orkest onder leiding van Tom Cohen geeft deze avond extra verdieping aan. Het orkest werd maar liefst 20 keer genomineerd voor de Grammy’s en won er drie. werkte met staat bekend om haar samenwerkingen Cohen staat er om bekend Arabische en Joodse muziek samen te laten smelten in spectaculaire orkestrale producties.

Onderdeel van:
Gnawa Festival 2022
© Reinout Bos

Uitvoerenden

Mehdi Nassouli, guembri & zang
Omri Mor, piano
Karim Ziad, drums
Metropole Orkest, arrangementen