Amos Ben-Tal/OFFprojects ism Ragazze Quartet and Salvador Breed

PART - Wereldpremière
vr 7 okt - za 8 okt
vr 7 okt '22
-
za 8 okt '22
 • vr 7 okt '22
  20:30 - 21:45
  Amare, Den Haag
  Danstheater
  Geweest
 • za 8 okt '22
  20:30 - 21:45
  Amare, Den Haag
  Danstheater
  Geweest


PART is een voorstelling waarin dans, muziek van Beethoven en vooruitstrevende 4DSOUND technologie samensmelten tot een immersive zintuiglijke ervaring. PART is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed.

 

 

 

PART gaat over leegte en fragmentatie. Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of verwijderen? Welke potentie heeft negatieve ruimte? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? Leegte wordt vaak geassocieerd met verlies, maar PART laat zien dat het ook nieuw potentieel kan betekenen – juist nu.

Met als vertrekpunt het monumentale strijkkwartet van Beethoven op.132, één van zijn laatste en meest rijke werken, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte.

Het publiek zit rondom het speelvlak. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed, neemt PART het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.


OFFprojects is een collectief dat interdisciplinaire performances en installaties maakt met dans, muziek, beeld en woord. Het bestaat uit voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble die zich verzamelen rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Hun meest recente voorstelling Interval is in 2022 genomineerd voor De Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie.
www.offprojects.nl


Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
www.ragazzequartet.nl


Salvador Breed creëert geluid, muziek en technologie voor een breed scala aan contexten zoals live performances, modeshows, video-art en interactieve kunstinstallaties. Als mede-oprichter van het geluidsbedrijf 4DSOUND is hij gespecialiseerd in het componeren van ruimte als een belangrijk element van soundtracks. Hij heeft onder andere gewerkt met: Iris van Herpen, Nanine Linning, Biosphere, Chanel en Red Bull.
www.salvadorbreed.com

 

Inleiding om 19:30 in de Spinozafoyer 
Sprekers: Amos Ben-Tal, Salvador Breed e.a.

Uitvoerenden

Choreografie: Amos Ben-Tal
Muziek: Ludwig van Beethoven
Compositie/sound design/live electronics: Salvador Breed

Ragazze Quartet: Jeanita Vriens-van Tongeren, Annemijn Bergkotte, Rebecca Wise, Rosa Arnold
Dance: Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Alex Blondeau, Adam Khazhmuradov, Aurélie Cayla
Custom software/live electronics: Poul Holleman

Artistiek advies: Yvan Dubreuil
Licht: Xavier van Wersch
Kosuums: Min Li
Spatial sound design: 4DSOUND
Repetitie assistent: Christophe Dozzi

Uitvoeren producenten: Naomi Russell and Roland Spekle
Productie: OFFprojects in co-production with Ragazze Quartet
Partners: Amare, Nederlands Dans Theater en Het Nationale Theater
Financial support: Gemeente Den Haag, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, Fonds 21, Zabawas