Moon Saris

Het Boompje (4 t/m 8 jaar)

Frisse Oren
Festival De Betovering
ma 24 okt 11:00 en 13:30
ma 24 okt '22
11:00 en 13:30

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht…

Het Boompje is gebaseerd op een oud gedicht van Friedrich Rückert: Vom Baümlein, das andere Blätter hat gewollt (1813), en het daarop geïnspireerde prentenboek dat bijna iedere kleuter kent: Het Boompje van Loek Koopmans (uitgeverij Christofoor, 2008). De Utrechtse dichter en (jeugd)librettist Ruben van Gogh maakte voor Frisse Oren van dit tijdloze verhaal een hedendaagse, poëtische en grappige versie, voor de allerkleinste operabezoekers. Bastiaan Woltjer schreef hier sfeervolle en tegendraadse muziek bij waarin je de seizoenen hoort verstrijken. En hij bewijst met zijn muziek ook dat een opera kan swingen!

Ik kan ruisen, ik kan zwiepen, ik kan zwaaien
En ik fluister als de wind ineens gaat waaien….

Bezoek aan de voorstelling is onder begeleiding: kinderen én hun ouders of begeleiders kopen kaartjes.

Randprogramma
Voor aanvang en na afloop van de voorstelling kunnen kinderen naar de kruipruimte. De kruipruimte is een speelplek met kunstzinnige objecten waarbinnen musici opduiken. Hier kunnen kinderen zich op speelse wijze voorbereiden op de voorstelling of na afloop indrukken verwerken. 

Uitvoerenden

Uitvoerenden
Sopraan - Sterre Konijn
Harp en tenor - Daan Verlaan 
Hoorn en zang - Anneke Wensink 
Trombone, tuba en zang - Bastiaan Woltjer 

Artistieke team
Initiatief en uitvoering - Frisse Oren
Regie - Sybrand van der Werf
Compositie - Bastiaan Woltjer
Libretto - Ruben van Gogh
Vormgeving - Sybrand van der Werf en Udo Thijssen
Kostuums - Udo Thijssen