Najat Aâtabou, Mimoun Rafroua, Marmoucha Orchestra & Abdelkader Ariaf

Amazigh Nieuwjaar i.s.m. Multicultureel Jongerengeluid
za 14 jan 20:00 - 22:15
za 14 jan '23
20:00 - 22:15
  • za 14 jan '23
    20:00 - 22:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
    Geweest

Stichting Multicultureel Jongerengeluid (MJG), Amare en Het Muziekgebouw vieren samen met Najat Aâtabou, Mimoun Rafroua, het Marmoucha Orchestra en Abdelkader Ariaf Yennayer, het Amazigh Nieuwjaar, waarmee in heel Noord-Afrika de culturele identiteit van de Imazighen (Berbers) wordt geëerd.

Programma

Tango 1 & 2
16.00 - 18.00 | boekpresentatie Vlees van de wilde os en De Rifijn - Vrije inloop
Facebookevent

Tribunetrap
18.00 - 19.00 | Workshop Izran door Abdelkader Ariaf.  - Gratis > aanmelden via evenementen@stichting-mjg.nl
Facebookevent

Foyer 2
18.30 - 20.00 | Buffet met Marokkaanse gerechten. Bekijk hier alvast het menu en de prijslijst. Er kan alleen met pin betaald worden. 

Concertzaal
20.00 - 22.15 | Concert met Najat Aâtabou, Mimoun Rafroua en Marmoucha Orchestra

Foyer 2
22.15 - 00.00 | afterparty met Abdelkader Ariaf

De meerdaagse viering van Yennayer, het Amazigh Nieuwjaar, vindt op een aantal locaties plaats in de vorm van educatieve programma' zoals workshops, filmvertoningen, podiumkunsten en eten rondom de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Afrika: de Imazighen (Berbers). 

Als hoogtepunt presenteren we dit jaar in Amare een groots concert door zangeres Najat Aâtabou met Marmoucha Orchestra en speciale gasten Sabrina, Mimoun Rafroua, Milouda, en Abdelkader Ariaf voor een passende afterparty! Het programma is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld uit hun gezamenlijke veelzijdige repertoire, uiteraard ook gezongen in het Tamazight.

Duik in de rijke Amazigh cultuur met een workshop Izran percussie, een pop-up Amazigh boekenmarkt met boekpresentatie en geniet van de heerlijke hapjes om het feest compleet te maken.

Het wordt een onvergetelijke avond wordt met verrassende en onverwachte (muzikale) ontmoetingen. Een avond waarop een deel van Nederland de diversiteit viert en gevoelens van verbinding en wederkerigheid ervaart.

Uitvoerenden

Mimoun Rafroua, zang

Najat Aâtabou, zang

Musici van Marmoucha Orchestra 

Een initiatief van Multicultureel Jongerengeluid, Amare, Muziekgebouw en Marmoucha Orchestra

Najat Aâtabou
Najat Aâtabou, de koningin van de Atlas, staat bekend om haar energieke en spetterende shows. Op het podium toont zij de warmte, gastvrijheid en diversiteit van de vele culturen die Marokko rijk is. Als tekstschrijver en zangeres van het levenslied wil Najat de rechten van vrouwen verbeteren, bezingt ze netelige kwesties en gaat ze de confrontatie aan met heersende opvattingen. Najat Aâtabou is tot op de dag van vandaag een van de beroemdste en meest gewilde zangeressen van Marokko en de Marokkaanse diaspora. Een aantal van haar bekendste liederen zijn Ana Jit Jén Ai Marre (Ik ben het zat), en Hadi kedba bayna (Zichtbare leugen) ook bekend van een sample gebruikt door Chemical Brothers.  

Mimoun Rafroua
Mimoun Rafroua geldt als een van de meest succesvolle Rifartiesten van de afgelopen 35 jaar. Hij heeft een eigen stijl geperfectioneerd die hij Amazigh Rock noemt. Met zijn herkenbare zangstem en opzwepende en ongewoon krachtige stem is hij uitgegroeid tot een internationale ster. Met de 33 albums op zijn naam, is zijn bijdrage aan de Riffijnse muziek niet te onderschatten.

Marmoucha Orchestra
Zowel Mimoun Rafroua als Najat Aâtabou worden begeleidt door leden van Marmoucha Orchestra. Het ensemble bestaat uit bevlogen musici met een passie voor diverse muzikale talen. Ze combineren onvermoeid stijlen en tradities van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied met hedendaagse westerse stromingen.

Abdelkader Ariaf
De avond wordt afgesloten met een afterparty met een optreden van Abdelkader Ariaf in de entreehal. De in Spanje wonende Riffijnse zanger geniet bekendheid als populaire zanger op feesten en partijen.

Het oorspronkelijke programma met het Metropole Orkest en Khalid Izri kon helaas niet doorgaan. Kaartkopers hebben bericht ontvangen over de wijziging.