© Marijke de Gruyter, Nicolien de Jong en Niek Kortekaas

Wolfgang, het wonderjong (8+)

Pieter Kramer / Theateralliantie & Theater Oostpool
wo 25 jan - zo 29 jan
wo 25 jan '23
-
zo 29 jan '23

Een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

Kan ik er iets aan doen dat ik zo geniaal ben?

Wolfgang Amadeus Mozart

Na legendarische voorgangers als De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes.

Het verhaal
Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera. Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in Wolfgang, het wonderjong waarin we de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri volgen in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen. We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, die de steun van de mensen om hem heen hard nodig heeft om overeind te blijven. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof, en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen. Of, zoals hij door zijn manager wordt aangekondigd in de Weense Hallen: ‘Meine Damen und Herren! Is iedereen er klaar voor? Hier is hij dan! De sensatie van Salzburg! Het wonder van Wenen! De openbaring van Oostenrijk! Ladies and gentleman: Wolfie Amadeus!'

Pieter Kramer
De familievoorstellingen van Pieter Kramer zijn inmiddels een gekoesterde traditie in theaterland. Kramer en zijn team maakte deze producties vele jaren bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater). Nu zetten de theaters van Theateralliantie deze traditie voort met Theater Oostpool als coproducent.

Onderdeel van:
Jeugd & Familie
© Marijke de Gruyter, Nicolien de Jong en Niek Kortekaas

Uitvoerenden

Cast
Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx, Jan-Paul Buijs, Lukas Smolders en Sidar Toksöz.

Creatives
Tekst - Don Duyns
Liedteksten -Theo Nijland
Muziek - Mozart
Regie - Pieter Kramer
Tekstdramaturgie - Dirkje Houtman
Productiedramaturgie - Madelon Kooijman
Muzikale leiding - Boudewijn Ruigrok
Choreografie - Daan Wijnands
Decorontwerp - Niek Kortekaas
Lichtontwerp - Marc Heinz
Geluidsontwerp - Maarten Houdijk
Kostuumontwerp - Sabine Snijders
Ontwerp kap en grime - Cynthia van der Linden
Producent - Theateralliantie & Theater Oostpool

Het Amare Jeugd & Familie Doeboekje

Wist je dat Amare een uitgebreide jeugd- en familieprogrammering heeft? Je vindt alle voorstellingen en activiteiten terug in ons nieuwe doeboekje. Neem het programma-/doeboekje mee uit de folderrekken in Amare.

Eerste persdag Charlie and the Chocolate Factory

Op 7 juli was het dan eindelijk zo ver: de eerste persdag van de nieuwe spectaculaire familievoorstelling Charlie and the Chocolate Factory.