Gong en de vier neuzen (5+)

Met het Oorkaan Ensemble
zo 2 apr / 14:30 - 15:20
zo 2 apr ’23
14:30 - 15:20
  • zo 2 apr ’23
    14:30 - 15:20
    Amare Studio

BOING! Wie sloeg daar op de gong? Vier neuzen wijzen alle kanten op. Ergens zit een neus verstopt. Hij was het: de feestneus! De wijsneus weet wel waar hij zit. Wie gaat hem halen? De loopneus natuurlijk. “Ik wil ook mee!”, snuift de snotneus. Er ontvouwt zich een zoektocht die de neuzen verder doet kijken dan ze lang zijn. En als je een deksel op je neus krijgt, dan maak je daar toch gewoon muziek mee?

Gong en de vier neuzen is een theatraal familieconcert voor iedereen van 5 tot 105 jaar.

Het Oorkaan Ensemble nodigt een bijzondere gast uit, en samen laten zij zich inspireren door de betoverende en hypnotische Indonesische gamelanmuziek. Ze dragen hun neus met trots, als hedendaagse versie van de beroemde Indonesische Panakawan narren. Muzikale mopjes en poëtische klanken gaan bij dit theatrale concert hand in hand. 

Het Oorkaan Ensemble 
Oorkaan presenteerde in september 2021, ter ere van het 20-jarig jubileum, haar eigen ensemble met vier multi-getalenteerde sprankelende jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur zijn opgeleid volgens de Oorkaan methode. Ze spelen alle muziek uit hun hoofd en creëren zo ruimte voor theatrale performance. Het repertoire dat ze spelen heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de canon met mondiale klassieke muziek. 

Over Oorkaan 
Oorkaan speelt met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek. Klassieke muziek uit de hele wereld van vroeger en nu, klinkt in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan laat zo veel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek ontdekken. Want muziek is van én voor iedereen. Muziek kun je verstaan zonder een woord te zeggen. Het raakt, schuurt, inspireert of irriteert, maar het laat je nooit onberoerd. Muziek schept ruimte voor verbeelding en verwondering. En als muziek gezamenlijk in een live uitvoering wordt ervaren, verbindt muziek. 

Oorkaanproducties spelen wereldwijd op (concert)podia en festivals als het Koninklijk Concertgebouw, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Wien, BAM New York, A.S.K. Shanghai, RomaEuropa festival, en bovendien voor scholen in heel Nederland.

Oorkaan wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.