Flitsende fluitisten uit India

Rakesh Chauraia & Shashank Subramanyam - Muzikaal dialoog tussen Noord- en Zuid-Indiase tradities
vr 21 apr 20:00
vr 21 apr '23
20:00
  • vr 21 apr '23
    20:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Met Rakash Chaurasia en Shashank Subramanyam zie je twee sterren uit de Indiase klassieke muziek op dezelfde avond in de Nieuwe Kerk. Verwacht uitdagende improvisaties en een flitsend fluitduel die onverwachte muzikale ervaringen tot leven roepen.

Met Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi betreden twee sterren uit de Indiase klassieke muziek het podium. Deze wereldberoemde fluitisten zijn meester op de bansuri, de traditionele bamboefluit, en treden zowel samen als alleen op. Hun muziek is authentiek Indiaas, maar hun improvisaties kunnen zich ontwikkelen tot flitsende fluitduels die onverwachte muzikale ervaringen tot leven roepen. Hierbij worden ze bijgestaan door de innovatieve tablaspeler Satyajit Talwalkar, die net zo’n open en vernieuwende opstelling ten opzichte van de klassieke traditie heeft als de beide fluitisten. Met Patri Satish Kumar op de Mridangam en RN Prakash op de Ghatam komen de muzikale tradities uit het noorden en zuiden van India samen.

Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi zijn typerende exponenten van de evolutie die de Indiase klassieke muziekcultuur sinds de jaren zestig van de vorige eeuw heeft doorgemaakt. Beide bansurispelers zijn van jongs af aan getraind in de oude tradities en improviseren nog steeds in de klassieke stijl, maar maakten ook muziek voor Bollywoodproducties en werkten met westerse jazzmuzikanten zoals de Amerikaanse gitarist John McLaughlin.

Uitvoerenden

Rakesh Chaurasia, bansuri
Shashank Subramanyam, bansuri 
Satyajit Talwalkar, tabla
Patri Satish Kumar, mridangam &; khanjira
RN Prakash, ghatam & konnakol

Ism Stichting Naad