Flitsende fluitisten uit India

Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi - Muzikaal dialoog tussen Noord- en Zuid-Indiase tradities
vr 21 apr 20:00
vr 21 apr '23
20:00
  • vr 21 apr '23
    20:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Met Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi betreden twee sterren uit de Indiase klassieke muziek  op dezelfde avond in de Nieuwe Kerk. Verwacht uitdagende improvisaties en een flitsend fluitduel die onverwachte muzikale ervaringen tot leven roepen.

Met Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi betreden twee sterren uit de Indiase klassieke muziek het podium. Zowel samen als alleen treden Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi over de hele wereld op. Hun muziek is authentiek Indiaas, maar hun improvisaties kunnen zich ontwikkelen tot flitsende fluitduels die onverwachte muzikale ervaringen tot leven roepen. Hierbij worden ze bijgestaan door de innovatieve tabla speler Satyajit Talwalkar, die net zo’n open en vernieuwende opstelling ten opzichte van de klassieke traditie heeft als de beide fluitisten. Met Patri Satish Kumar op de Mridangam en RN Prakash op de Ghatam wordt de samenkomst van de Noord en Zuid Indiase muziektraditie compleet gemaakt.  

Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi zijn typerende exponenten van de evolutie die de Indiase klassieke muziekcultuur sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben doorgemaakt. Beide bansuri spelers (traditionele bamboe fluit) zijn van jongs af aan getraind in de oude tradities en improviseren nog steeds in de klassieke stijl, maar maakten ook muziek voor Bollywoodproducties en werkten met westerse jazzmuzikanten zoals de Amerikaanse gitarist John McLaughlin. 

Uitvoerenden

Shashank Subramanyam - Bansuri (bamboefluit)  
Pravin Godkhindi – Bansuri (bamboefluit)  
Satyajit Talwalkar - Tabla  
Patri Satish Kumar - Mridangam  
RN Prakash - Ghatam  

Ism Stichting Naad