Hugging Amare

A Spacious Pedagogy
do 8 sep - di 30 mei
do 8 sep '22
-
di 30 mei '23
 • do 8 sep '22
  -
  di 30 mei '23
  Amare, Den Haag
  Kunstenplein
  Vrije inloop

Vanaf September 2022 werken studenten van de afdelingen Interactive/ Media/ Design en ArtScience van de Hogeschool der Kunsten Den Haag, in Amare aan het project Hugging Architecture. 

Knuffelen met architectuur, zo luidt het credo van het project, is een essentieel onderdeel van het ontwikkelen van zorg en affectie voor je omgeving. Maar is het ook mogelijk om deze zorg en affectie over te dragen door middel van kunst of ontwerp? 

Onder begeleiding van architect Renske Maria van Dam, en de mentoren performer Leon Lapa Paeira, atmosfeerontwerper Hannah Mulqueen en interactief textielontwerper Anja Hertenberger, werken de studenten werken aan artistieke en performatieve interventies die antwoord geven op deze vraag. Zowel een deel van de lessen, als de eindpresentaties vinden plaats in de publieke ruimte van Amare. 

Wil je een keer mee doen, of wil je meer informatie of het project, kijk dan op deze website.

Onderdeel van Open Amare

Onderdeel van:
Open Amare

Nieuwe fontein als symbool voor wat Amare wil zijn

In de entreehal van Amare aan de kant van het Spuiplein vind je een prachtige groen-gele fontein waar je je flesje water kunt vullen. De fontein is een geschenk aan Amare van de Marokkaanse gemeenschap namens alle inwoners van Den Haag.

Bespeel de piano van Amare

Wist je dat je sinds kort een piano kunt vinden in Amare? En die piano vraagt erom om bespeeld te worden! Neem plaats en vul Amare met jouw prachtige muziek.

Open Amare

Open Amare | Wat is er vandaag in Amare te doen?