Tom van den Dool

LUX Academy: Waar ben je thuis?

Een ontmoeting over je roots
do 9 mrt - do 6 jul
do 9 mrt '23
-
do 6 jul '23
Onze identiteit is een puzzel met talloze stukjes. Wie ben je nu écht? Wat maakt je tot de persoon die je bent?

Programma

In vijf avonden gaan we op zoek naar onze identiteit, om zo iets essentieels van onszelf en de ander op het spoor te komen. We doen dat door live interviews met bekende gasten, muziek en een kunstproject dat de hele serie meegaat. Fotograaf Tom van den Dool maakt boeiende portretfoto’s die ons helpen om de ander en elkaar in de ogen te kijken. Uiteindelijk resulteert deze portretserie in een beeldend verhaal over wie wij zijn in relatie tot onszelf en elkaar.

Programma

13 april – een ontmoeting over zelfexpressie, met Israel van Dorsten. Hoe laat je jezelf zien? 
Israel van Dorsten (1994) verliet op zondag 13 oktober 2019 de boerderij waar hij jarenlang vastzat. Hij stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte hij zich definitief los uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. 

Hoe kun je jezelf zijn als je jeugd bepaald werd door de overtuigingen van je vader? Hoe kun je jezelf zijn als je niet naar school ging en geen contact had met de buitenwereld? Hoe vrij ben je als je een wereld kunt ontdekken, maar je tegelijkertijd nog steeds of opnieuw opgesloten voelt?

Deze avond verzorgt Haagse band Lights on the Lake de muziek. 

11 mei – een ontmoeting over onze relaties tot elkaar
8 juni – een ontmoeting over zoeken naar identiteit
6 juli – een ontmoeting over jezelf zijn

Identiteit gaat over een zoektocht naar je authentieke zelf. Wat is daarin de waarde van groepen en verhalen? En welke keuzes maak je om je leven vorm te geven? Waar vinden we onszelf en wie of wat inspireert ons?

Ten diepste lijken al deze zoektochten samen te komen in de vraag: waar en bij wie ben je thuis?

LUX Academy
De serie ‘waar ben je thuis?’ wordt georganiseerd door de LUX Academy Den Haag. In onze programma’s verbinden we hoofd en hart, door middel van goede gesprekken, mooie muziek en beeldende kunst.

www.luxdenhaag.nl/academy
Vragen? Neem contact op met Rik: rik@luxdenhaag.nl

➤ Ticketverkoop via LUX

LUX Academy: Waar ben je thuis?
Onderdeel van:
Open Amare