© Jan van Veldhoven

Wereldcircusdag

za 15 apr 11:00 - 14:00
za 15 apr '23
Vanaf 11:00
 • za 15 apr '23
  11:00 - 12:00
  Lezing: Van Nar tot Circusclown door Jan van Veldhoven
  Amare, Den Haag
 • za 15 apr '23
  11:00 - 15:00
  Kinderactiviteiten: Maak kennis met elementen uit het circus
  Amare, Den Haag
  Tribunetrap
  Vrije inloop
 • za 15 apr '23
  14:00 - 15:00
  Lezing: Van Nar tot Circusclown door Jan van Veldhoven
  Amare, Den Haag

Ieder jaar op de derde zaterdag in april is het Wereldcircusdag. Deze dag staat sinds 2010 onder bescherming van Prinses Stephanie van Monaco. Circus is een smeltkroes van kunsten en culturen. Circus maakt deel uit van de Europese tradities en geschiedenis. En circus is leuk!

 

In Amare zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Vanaf 3 jaar kan je kennis komen maken met elementen uit het circus. Schminken, verkleden, jongleren, circusspelletjes, muziek maken, silent-circus-disco en natuurlijk zelf optreden. 

Jan is al van kleins af aan groot bewonderaar van het circus. Als kleine jongen namen zijn ouders hem mee naar Circus Schumann, wat nu het circustheater op Scheveningen is. Vooral de clown trok Jan’s aandacht. Hij wilde er alles van weten. Circus en clowns werden zijn passie. Jan bezit een prachtig minimuseum met kunst, affiches, boeken, kostuums en meer. Op aanvraag is dit museum te bezoeken. 

In de lezing ‘van Nar tot Circusclown’ komt de geschiedenis van de clown en het circus aanbod. Verhalen die onlosmakelijk zijn verbonden met onze cultuur. De lezing wordt rijkelijk geïllustreerd met materiaal uit de privécollectie van Jan van Veldhoven. 

Onderdeel van:
Open Amare

Uitvoerenden

Jan van Veldhoven