Ukraine 4 Ever

United Ukrainian Ballet Company
wo 3 jan en do 4 jan
wo 3 jan ’24
en
do 4 jan ’24
  • wo 3 jan ’24
    19:45 - 21:45
    Danstheater
  • do 4 jan ’24
    19:45 - 21:45
    Danstheater

Anderhalf jaar na het uitbreken van de oorlog raast het geweld nog steeds door in Oekraïne. Dat uit een vreselijke situatie iets moois kan ontstaan, bewijst het United Ukrainian Ballet. Het gerenommeerde gezelschap van zestig gevluchte dansers, danst de indrukwekkende nieuwe balletvoorstelling Ukraine 4 Ever

Speciaal voor de wintermaanden hebben Igone de Jongh en Rinus Sprong samen met het gezelschap een feestelijk balletgala samengesteld die de schoonheid, kracht en het verzet van de Oekraïense dansers laten zien. Zo tonen ze delen uit het traditionele ballet Paquita en de beroemde pas de deux uit Don Quichotte. Ook danst het gezelschap een speels hedendaags duet van de jonge Oekraïense choreograaf Vladislav Detiuchenko, naast een nieuwe creatie Heroyam Slave (Glorie aan de helden) van de Nederlandse choreograaf Thom Stuart. Het publiek krijgt ook een primeur te zien: een deel van het Oekraïense ballet Forrest Song. Tot slot mag de beroemdste dans uit Oekraïne, de feestelijke en virtuoze Hopak niet ontbreken.

United Ukrainian Ballet Company bestaat uit zestig gevluchte dansers die sinds het uitbreken van de oorlog hun toevlucht hebben gezocht in Nederland. Afgelopen jaar danste het gezelschap, opgericht door Igone de Jongh, met groot succes op alle grote danspodia van de wereld: van Amsterdam tot Sydney, van Londen tot Los Angeles.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Credits

Igone de Jongh en Rinus Sprong artistieke leiding