Rahma

Out of Office Productions i.s.m. Amare
Alleen in Amare
di 18 jun - zo 30 jun
di 18 jun '24
-
zo 30 jun '24

Een theaterspektakel over een schoonmaakster die zich een weg naar het succes poetst.

Rahma is een humoristische en aangrijpende nieuwe muziektheatervoorstelling gebaseerd op de bestseller Rahma. De weg naar mijn vrijheid. Dit fascinerende succesverhaal van zakenvrouw Rahma El Mouden vormt de inspiratie voor een stand-up musical over het kiezen van je eigen pad.

In scènes vol dans en muziek volgen we het levensverhaal van Rahma el Mouden, die als 16-jarige vanuit Marokko naar Nederland komt en ondanks een flinke dosis tegenslag van alle kanten, opklimt tot eigenaar en directeur van het MAS-imperium. Haar verhaal begint als de moderne Assepoester: opgesloten door haar moeder en bevrijd door een prins; de liefde van haar leven. Maar deze prinses neemt vervolgens het lot in eigen handen. Ze zet het sprookje op zijn kop, maakt korte metten met vooroordelen en beperkende overtuigingen en pakt al boenend de regie over haar leven.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.
  

Uitvoerenden

Rahma is een co-productie van Out of Office Productions met Amare.

Over de makers
Actrice en scenarioschrijfster Dunya Khayame en theatermaker en regisseur Tom de Ket (van De Verleiders, Het Pauperparadijs en 14 – het theaterspektakel over Johan Cruijff) werkten in 2019 voor het eerst samen tijdens het project De Verleiders Female, een voorstelling over de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tijdens het werken stuitten ze op het inspirerende verhaal van Rahma, een verhaal over familie en liefde maar vooral ook over een vrouw die pertinent weigert om zich kleiner te maken dan ze is.