Muzikale ontdekkingen

Ensemble Residentie Orkest
Meesterwerken van en door vrouwen
wo 13 dec / 20:15 - 21:30
wo 13 dec ’23
20:15 - 21:30
  • wo 13 dec ’23
    20:15 - 21:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag

De spotlight staat op vrouwen in de muziek. In de sfeervolle Nieuwe Kerk spelen topsolistes uit ons orkest werken van vrouwelijke componisten.

Programma

Chaminade Sérénade aux étoiles
Boulanger Trois Pièces
Saariaho Mirrors
Clarke Lullaby
C. Schumann Pianotrio
Beach Strijkkwartet

Sfeervol, ingetogen, intiem. Een concert in de Nieuwe Kerk blijft je altijd bij. De fenomenale akoestiek geeft de kamermuziekconcerten van het Residentie Orkest een extra dimensie. Ga mee op een ononderbroken reis langs prachtig klinkende muziekwerken in een historische omgeving. Deze avond geven we het podium aan componisten die lang uit de schijnwerpers bleven.

Veel vrouwen drukken nu hun stempel op de muziekwereld. Maar dat heeft lang geduurd. Niet omdat hun composities onder doen voor die van mannelijke componisten, wel omdat ook muziek een mannenwereld was. Vanavond werken van zes vrouwelijke componisten, van wie pianiste Clara Schumann wellicht de bekendste is. Een wonderkind dat trouwde met componist Robert Schumann. Haar enige Pianotrio illustreert haar artistieke veelzijdigheid: van bitterzoet en dramatisch tot energiek en opwindend.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Eline van Esch fluit
Naomi Bach viool
Barbara Krimmel viool
Moira Bette altviool
Miriam Kirby cello
Shuann Chai piano