Museumnacht Den Haag

Het fènste avondsje kuns en kultuâh
za 7 okt 20:00
za 7 okt '23
20:00

Op zaterdag 7 oktober 2023 van 20:00 tot 01:00 uur is het weer Museumnacht Den Haag. Je kunt met één ticket meer dan 35 instellingen bezoeken. Je kunt alle musea en culturele instellingen nu onder ‘MUSEA’ vinden. Een avond vol kunst en cultuur én toffe activiteiten: workshops, rondleidingen, optredens en nog veel meer.

Programma

21:00 / 22:00 / 23:00: Muziek - KanVerkeren
21:30 / 22:30 / 23:20: Dans & muziek - Argilla
Doorlopend: expositie INSIDE - The Hague Street Art
Doorlopend: expositie Authenticité - iAfrica Festival

Programma Museumnacht Amare 

INSIDE expositie – The Hague Street Art 

De vijfde editie van de INSIDE groep expositie georganiseerd door The Hague Street Art toont het autonome werk van lokale graffiti en street art kunstenaars aan een breder publiek. Street art en graffiti zitten al enkele jaren in de lift en geven kleur en karakter aan Den Haag door bijvoorbeeld murals, educatie en buurt projecten. Maar deze kunstenaars hebben nog meer in hun mars en hun autonome werk vindt steeds vaker hun weg te vinden naar de galerieën en huiskamers. De INSIDE expositie wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag. 

De expositie is doorlopend te bezichtigen.

Lees meer 

Locatie: Kunstenplein

 

Muziek - KanVerkeren

Scherpe teksten, strakke melodieën en ‘Sweet’ beats. KanVerkeren is een gezelschap uit de kring van het Haags Hiphopcentrum, waaronder Arjen Boer en Peter Oostinga, met literator Harmen Alkema en clavecinist Maciej Wierzcholowski. Ze combineren 17e -eeuwse teksten en muziek met hedendaagse hiphop. Verrassende en eigentijdse uitwerkingen, geïnspireerd door teksten van o.a. Huijgens, Hooft en Bredero. Soms dicht bij het origineel gebleven, soms een vrijere bewerking van de krenten uit de pap.  Benieuwd naar deze ‘botsing van culturen’? Kom kijken in Amare tijdens de museumnacht.

Tijden: 21:00 - 21:20 / 22:00 - 22:20 / 23:00 - 23:20

Locatie: Tribunetrap

Dans & muziek - ARGILLA

Het ARGILLA ENSEMBLE wil de grenzen van artistieke expressie verleggen en het dynamische samenspel tussen dans en muziek verkennen. Dit unieke project beoogt traditionele vormen te doorbreken en de manier waarop het publiek de relatie tussen de twee disciplines ervaart, opnieuw te definiëren. Het ensemble streeft ernaar om door diepgaand onderzoek een eigen idioom te creëren om muziek en dansimprovisatie te versmelten tot één geheel.

Tijden: 21:30 / 22:30 / 23:30

Locatie: Tribunetrap