Jazz em Brasse: Rik van den Bergh – 4tet.

Jazz in Brasserie Amare
zo 26 nov 15:30 - 18:00
zo 26 nov '23
15:30 - 18:00

Als een van de weinige saxofonisten in Nederland legt Rik van den Bergh zich al bijna 25 jaar toe op de grote broer uit de saxofoon familie: de bariton. Zijn spel is geïnspireerd op voorgangers als Harry Carney, Leo Parker, Pepper Adams, Ronnie Cuber en Gary Smulyan. Met als uitgangspunten harmonie, melodie, swing en speelplezier, bouwt zijn kwartet voort op deze traditie.

Het is internationaal niet onopgemerkt gebleven dat Rik een specialist is op zijn instrument. Hij werd gevraagd om op Europese tournees te gaan met o.m. Dick Oatts, Joe Magnarelli, Don Braden, Gary Smulyan en Jim Rotondi, en hij deelde het podium o.m. met Teddy Edwards en Ronnie Cuber. Zijn laatste plaat met zijn kwartet (Is That So?) is o.a. te beluisteren op Spotify.

Het culturele seizoen van Podium De Nieuwe Kamer omvat in de periode september/december 2023 onder andere jazzconcerten in Brasserie Amare in de nieuwe reeks "Jazz em Brasse". Vanaf de zomer bijna elke zondagmiddag van 15:30 – 18:00 jazz muziek. De eerste set volledig door de geprogrammeerde band en in de tweede set kunnen aanwezige musici meespelen (sessie).

Podium De Nieuwe Kamer organiseert jaarlijks zo’n 60 jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. In Brasserie Amare organiseren we vrijwel elke zondagmiddag een gezellig jazzconcert.

Onderdeel van

Uitvoerenden

Rik van den Bergh baritonsaxofoon
Timothy Banchet piano
Steve Zwanink contrabas
Sander Smeets drums