Het Regenboog Danspaleis

zo 3 dec 14:00 - 16:00
zo 3 dec '23
14:00 - 16:00

Op zondag 3 december komt er een Danspaleis Regenboog editie naar Amare, voor LHBTIQ+ ouderen!

Het Danspaleis is een heerlijke plek. Zo belangrijk om op zo een vrolijke manier met elkaar te zijn en in beweging te blijven” - citaat Henk

Het Regenboog Danspaleis biedt een plek waar iedereen welkom is. In deze edities komen alle regenboogkrakers voorbij: van Little Richard, Judy Garland tot Ramses Shaffy en van disco, de quickstep tot merengue. In een community waar de standaard man-vrouw verhoudingen niet gelden, krijgt ook het ballroomdansen een nieuwe invulling want alle letters (LHBTIQA+) dansen met elkaar. De Platendraaiers en dansers/contactmakers zijn zelf onderdeel van de regenboog community of zijn getraind in het dansen met regenboogouderen.

Onderdeel van

Het Danspaleis

De missie van het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld. 

Het Danspaleis maakt geen onderscheid en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken.