Jazz em Brasse: het Spinoza Orkest

Jazz in Brasserie Amare
zo 17 dec 15:30 - 18:00
zo 17 dec '23
15:30 - 18:00

Samen met de Spinoza Stichting Den Haag heeft het orkest zich afgevraagd welke muziek er door het open raam van Spinoza’s huis aan de Haagse Paviljoensgracht zou klinken, als hij vandaag de dag geleefd zou hebben.

 

Vandaag kun je het muzikale antwoord op deze vraag mee beluisteren als het Spinoza orkest voor het laatst in 2023 optreedt in de Brasserie Amare.

Het culturele seizoen van Podium De Nieuwe Kamer omvat in de periode september/december 2023 onder andere jazzconcerten in Brasserie Amare in de nieuwe reeks 'Jazz em Brasse'. In dit laatste concert van 2023 pakt Podium De Nieuwe Kamer uit met een formatie van negen topmusici uit de Haagse regio.

Onderdeel van

Uitvoerenden

Het Spinoza orkest met:

Ben van den Dungen – saxofoon
Simon Rigter – saxofoon
David Lukács – saxofoon
Maarten Combrink – trombone
Ellister van der Molen – trompet
Cas Jiskoot – contrabas
Miguel Rodriguez - piano
Jim van de Klundert – gitaar
Wim Kegel – drums 

Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n 60 jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer op vrijwel elke zondagmiddag, in samenwerking met Open Amare, een gratis jazzconcert. De concerten worden in samenwerking met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is er ook ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuw talent, kortom een ruime presentatie vanuit de Haagse Jazz scene.