Museumnacht Kids (4 t/m 12 jaar)

za 16 mrt 17:00 - 21:00
za 16 mrt '24
17:00 - 21:00

Na een paar jaar van afwezigheid is het eindelijk weer tijd voor Museumnacht Kids Den Haag. Op zaterdagavond 16 maart 2024 kunnen alle jonge nachtelijke avonturiers de Haagse musea en leuke culturele plekken gaan ontdekken. 

Museumnacht Kids is een evenement speciaal voor alle gezinnen met kids tussen de 4 en 12 jaar. Beleef lokale musea en culturele instellingen door middel van een extra leuk programma. Van 17:00 tot 21:00 is er een speciaal programma vol met allerlei leuke activiteiten: speurtochten, workshops, rondleidingen en voorstellingen. Van 21:00 tot 22:00 uur wordt Museumnacht Kids afgesloten met een feestelijke afterparty in Museon-Omniversum. 

Programma Museumnacht Kids Amare  

Twee piano's, nylon en een spons

Op een speelse manier bespelen 2 musici 2 piano's die verbonden zijn aan elkaar met nylon draden. Met natte sponzen die over de snaren glijden, maken ze klanken in de ruimte. Elke beweging kan je horen, open je oren, laat je verwonderen. Deze voorstelling neemt je mee op reis! Doe jij mee?

Start om 17:30 / 18:30 / 19:30 / 20:30 
Locatie: Tribunetrap 

Tetra Tinus: de videomapping Robot!

Tetra-Tinus is zo’n robot die tot de verbeelding van kinderen spreekt. Met hoekige vormen en een zwaailicht op z’n hoofd brengt hij robot muziekjes ten gehore op zijn vintage sound-syteem. Maar hij heeft helemaal geen kleren aan! Robot Tetra-Tinus is nog helemaal wit en iedereen mag em een kleurtje geven. Een kleurplaat wordt met videomapping precies op Tetra-Tinus geprojecteerd. Zo kan jong en oud met Tetra-Tinus een bijzonder kunstwerk maken.

17:00 - 21:00
Locatie: Kunstenplein

Onderdeel van

Dit jaar kun je terecht bij 16 culturele instellingen en meedoen met alle activiteiten die de locaties te bieden hebben bij: 1646, Amare, Beeld en Geluid Den Haag, Buitenmuseum, CBG Centrum voor Familiegeschiedenis in Galerij Prins Willem V, De Haagse Toren, Escher in het Paleis, Filmhuis Den Haag, Haags Historisch Museum, Huygens’ Hofwijck, Kloosterkerk, Kunstmuseum Den Haag, Mauritshuis, Museon-Omniversum, NEST en West Den Haag.

Kijk op de website van Museumnacht Kids voor meer informatie.