Arifa

Danubian Voyage (i.s.m. Projazz)
za 17 jul 20:30 - 22:30
za 17 jul '21
20:30 - 22:30
  • za 17 jul '21
    20:30 - 22:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Geweest

De Donau is de op een na langste rivier van Europa. Hij ontspringt diep in het Duitse Zwarte Woud om na een lange reis uit te monden in het grensgebied van de Zwarte Zee. De rivier wordt al eeuwenlang door verschillende volkeren gebruikt als reisroute, zoals de oude Grieken, Hongaren, Turken, Dacians, Duitsers, Slowaken, Kroaten, Serviërs en Bulgaren.  

Arifa bewandelt met ‘Danubian Voyage’ nieuwe muzikale paden en voegt daarvoor Bence Huszar en Zhivko Vasilev toe aan de groep. Eeuwenoude muzikale tradities uit het Midden-Oosten en de Balkan worden vermengd met jazz en hedendaagse geïmproviseerde muziek. Deze ‘muzikale fusie’ is ook zichtbaar in de instrumenten: naast piano en cello worden onder meer de Bulgaarse herdersfluit de kaval en de klankrijke percussie set van Sjahin gebruikt. 

De kracht van Arifa ligt in de chemie tussen de musici, die afkomstig zijn uit Bulgarije, Hongarije, Turkije, Nederland en Duitsland. 

Arifa werd in 2010 opgericht door Sjahin During. De groep heeft inmiddels vijf albums op haar naam staan en treedt op over de hele wereld. Zo stonden zij onder andere op Jazzahead, in het Concertgebouw, London Jazz Festival Southbank Center en het Kennedy Art Center USA en traden zij op met bekende muzikanten zoals Aynur Doğan, Arto Tunçboyacıyan, Theodosii Spassov, Laka Khan, Alex Simu, Osama Abdulrasol en Mehmet Polat.

Dit concert komt tot stand in samenwerking met Projazz.

Bij deze voorstelling(en) is geen stapelkorting van toepassing.

Uitvoerenden

Zhivko Vasilev, kaval 
Bence Huszar, cello
Franz von Chossy, piano 
Sjahin During, percussie