© Sarah Wijzenbeek

Reza Namavars De Betoverde Vaatwasser

Festival Dag in de Branding
za 1 jun / 19:15 - 20:10
za 1 jun ’24
19:15 - 20:10
  • za 1 jun ’24
    19:15 - 20:10
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Van een componist als Reza Namavar kun je alles verwachten – dus ook een soort kameropera op basis van de handleiding van een vaatwasser, met stevige knipogen naar het oeuvre van Vivaldi. En waarom niet? Met De betoverde vaatwasser bewijst Namavar dat het kan. Marcel Beekman, tenor annex eenpersoons-theatertroupe, transformeert zelfs het voorlezen van vaatwasserinstructies tot een meeslepend drama. Namavars aanstekelijke muziek wordt vertolkt door de saxofonisten van het Amstel Quartet.

Programma

Reza Namavar De betoverde vaatwasser (een absurdistisch hoorspel)

Iets knulligs opblazen tot epische en absurde proporties, daar houdt Namavar van. De betoverde vaatwasser vertelt het verhaal van Tonny Tonijn, die boven kinderdagverblijf D’Oorvijgh woont. Daar werkt de lichtelijk overspannen crècheleidster Manuela. Maar de echte hoofdpersoon is natuurlijk de vaatwasser, die niet helemaal naar behoren functioneert. Tijd om de handleiding erbij te pakken – maar die is te grazen genomen door de kinderen van juf Manuela.

Het Amstel Quartet excelleert in Namavars kleurrijke muziek en toptenor Beekman kruipt even soepel en vanzelfsprekend in de huid van Tonnie, juf Manuela – en de vaatwasser. Dit belooft een een unieke muziektheaterervaring te worden. De betoverde vaatwasser ging in december 2022 in première in de Waalse Kerk in Amsterdam en was eerder dat jaar als radiohoorspel te beluisteren in Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Marcel Beekman tenor
Amstel Quartet