©Paulina Matusiak & Eddy Wenting

But not my Soul

Ragazze Quartet
vr 4 okt / 20:15
vr 4 okt ’24
20:15
  • vr 4 okt ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
Ragazze Quartet breekt in But Not My Soul een lans voor Florence Price, een Amerikaanse componiste uit de eerste helft van de 20e eeuw. Ze was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die erkend werd om haar symfonieën en de eerste wier composities werden gespeeld door een gerenommeerd orkest. Toch was haar muziek jarenlang in de vergetelheid geraakt. Onterecht, vindt dit gezelschap! Haar werk is een aangename mix van Europese romantiek, haar ‘Southern’ roots, de opkomende blues en de Afro-Amerikaans spirituals. De laatste jaren wordt haar naam gelukkig steeds bekender (er wordt zelfs een straat op de Zuidas naar haar vernoemd!) en daar draagt het Ragazze Quartet graag een steentje aan bij.

Programma

Florence Price Strijkkwartet nr. 2
Antonín Dvořák Strijkkwartet Nr. 12 “Amerikaans”
Rhiannon Giddens, arr. Jacob Garchik At the Purchaser’s Option

Het Ragazze Quartet combineert de muziek van Florence Price met het altijd prachtige Amerikaans kwartet van Antonín Dvořák, een grote inspirator van Price, en een nieuw werk van singer-songwriter Rhiannon Giddens. Zij schreef een lied naar aanleiding van een advertentie die ze zag uit de tijd van de slavernij, waarin een jonge vrouw te koop werd aangeboden met haar negen maanden oude baby at the purchaser’s option. Dit lied werd voor het Kronos Quartet gearrangeerd voor hun 50 For the Future project. De titel van dit programma is afgeleid van een van de regels uit dit lied: You can take my body, but not my soul.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Ragazze Quartet:
Rosa Arnold
viool
Jeanita Vriens-van Tongeren
viool
Annemijn Bergkotte
altviool
Rebecca Wise
cello