©Sarah Wijzenbeek

SEIZOENEN

Lonneke van Straalen, TheDutchBrewHouse
za 5 okt / 20:15
za 5 okt ’24
20:15
  • za 5 okt ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, Den Haag
Vivaldi schreef 300 jaar geleden een monsterhit. Met zijn Vier Jaargetijden zijn de seizoenen al eeuwenlang voelbaar in de concertzalen. Maar de wereld is aan flinke verandering onderhevig. De zomer kan inmiddels voelen als herfst met hevige overstromingen, en sneeuw en een Elfstedentocht zijn niet meer vanzelfsprekend in de winter.

Programma

Antonio Vivaldi De Vier Jaargetijden
Trevor Grahl nieuw werk
Anne Maartje Lemereis nieuw werk
Hoe klinken de jaargetijden in de 21e eeuw? Violiste Lonneke van Straalen vroeg componisten Trevor Grahl (1984) en Componist des Vaderlands Anne Maartje Lemereis (1989) om de huidige klimaatomstandigheden op muziek te zetten. Trevor en Anne-Maartje laten zich inspireren door het gedachtegoed van klimaatwetenschapper Joyeeta Gupta, winnaar van de prestigieuze Spinozapremie, de Nederlandse versie van de Nobelprijs. Hoe kunnen we denken in mogelijkheden en niet verzanden in doemscenario’s?

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

TheDutchBrewhouse
o.l.v. Lonneke van Straalen viool
m.m.v. Gijs Idema elektrisch gitaar