Slotconcert

o.a. Pieter van Loenen, Bryan Cheng en Tobias Borsboom
Festival Klassiek achter de Duinen
zo 15 sep / 16:00
zo 15 sep ’24
16:00
  • zo 15 sep ’24
    16:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, Den Haag
Festival Klassiek achter de Duinen sluit af in een zinderende finale. Allereerst de Five Tango Sensations van Piazzolla: een onstuimig stuk dat langs emoties danst zoals alleen Argentijnen dat kunnen. En wat is een kamermuziekfestival zonder Brahms? Zijn epische pianokwintet stuwt het festival naar een climax vol romantiek die nog lang zal beklijven.

Programma

Ástor Piazzolla, arr. Bryan Cheng Five Tango Sensations
Johannes Brahms Pianokwintet in f-klein, op. 34

Brahms meesterwerk kende vele gedaantes. Het werd geschreven als strijkkwintet. Op advies van violist en componist Joseph Joachim herschreef Brahms het voor twee piano’s, Clara Schumann dirigeerde Brahms richting de uiteindelijke vorm: het pianokwintet. Voorafgaand aan het concert vindt een gratis Tune-in-sessie plaats. De musici zullen je vragen beantwoorden en meer vertellen over het programma.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Festival Klassiek achter de Duinen
Dit concert is onderdeel van de vierde editie van Festival Klassiek achter de Duinen. Het festival vindt plaats van 13 tot en met 15 september op verschillende plekken in Den Haag. Het volledige programma en passe-partouts vind je op de website.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Pieter van Loenen viool
Hawijch Elders viool
Hannah Strijbos altviool
Bryan Cheng cello
Pieter de Koe cello
Tobias Borsboom piano