Quatuor pour la fin du temps

Het Collectief, Katrien Baerts
vr 29 nov / 20:15
vr 29 nov ’24
20:15
  • vr 29 nov ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Met ‘Quatuor pour la fin du temps’ presenteert het Brusselse ensemble Het Collectief een van de opvallendste werken uit de 20ste eeuwse kamermuziek. Olivier Messiaen schreef dit apocalyptische visioen in 1941 in het krijgsgevangenenkamp Stalag VIII-A in Silezië. 

Programma

Claude Debussy Prélude à l’après-midi d’un faune
Maurice Ravel Chansons Madécasses
Henry Dutilleux Sonatine voor fluit en piano
Claude Debussy Le Balcon
Olivier Messiaen Quator pur le fins du temp

Onder de indruk van de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en geïnspireerd door de ‘Apocalyps’ uit het Nieuwe Testament geeft Messiaen op een transcendente manier uitdrukking aan zijn  geloof. Naast een origineel palet aan timbres en harmonieën creërt de componist een eigen ritmische taal die in combinatie met soms extreem langzame tempi de perceptie van de tijd manipuleert... 

Om de oren voor te bereiden grasduint Het Collectief, in gezelschap van sopraan Katrien Baerts, doorheen de mooiste bladzijden van Debussy, Ravel en Dutilleux.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Credits

Het Collectief
Katrien Baerts 
sopraan