Intieme stemmen

Zehetmair Quartett
di 29 okt / 20:15
di 29 okt ’24
20:15
  • di 29 okt ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag

‘Een uitvoering door het Zehetmair Quartet bijwonen is het muzikale equivalent van een koorddanser bezig zien zonder vangnet,’ schrijft The Guardian. Deze uitspraak tekent de intensiteit waarmee het kwartet te werk gaat. 

Programma

Johannes Brahms Strijkkwartet in c-klein, op.51, nr.1
Anton Webern Sechs Bagatellen Op.9
Jean Sibelius Voces Intimae

Thomas Zehetmair, eerste violist en oprichter van het Zehetmair Quartett: ‘Als luisteraar wil ik mezelf onderdompelen in muziek, de structuur ervan begrijpen en ontroerd raken door de schoonheid van de verhoudingen en de rijkdom van de hartstocht.’ 

Weinig componisten hebben Beethovens schaduw zo sterk gevoeld als Brahms. Het strijkkwartet was voor hem heilig en voor hij zijn eerste publiceerde, verbrandde hij er twintig. Dit opus 51 nr. 1 kent dezelfde toonsoort, c-klein, als Brahms’ Eerste symfonie – nog zo’n moeizame bevalling. Net als Beethoven schreef Sibelius betekenisvolle woorden in de partituur van zijn strijkkwartet. Wat fluisterden de Voces Intimae in zijn hoofd hem toe? Voor Anton Webern waren vijf minuten voldoende om in Sechs Bagatellen zijn intieme gedachten te delen.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Credits

Thomas Zehetmair viool
Jakub Jakowicz viool
Ruth Killius altviool
Christian Elliott cello