Marcel Krijgsman 

Lavalu

Earthbound
do 21 apr 20:00
do 21 apr
20:00
  • do 21 apr
    20:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Na deel I ‘Solitary High’ en deel II ‘Midair’ sluit pianiste en zangeres LAVALU haar drieluik en spanne van zes jaar af met: ‘Earthbound’. Een album over dealen met de grond. De modder. Het slijk. Waar je soms met je voeten doorheen moet waden voor je weer een stukje hemel ervaart. In deze roerige tijden kent iedereen het gevoel van drek, vastzitten, tergende langzaamheid. De teleurstellingen, de hopeloosheid die daarmee gepaard gaat. 

Maar wat nou als je die omarmt? En volledig zegt: ok. Dan is dit het. Openbaart zich dan niet magie tussen de aarde? 

Op dit spanningsveld van hoop en -vooruit… geaccepteerde- wanhoop speelt LAVALU deze tournee niet solo, maar met een trio. Dicht bij de grond ook in sound, put ze kracht uit de diepe bassen van de piano, de warme klank van alt-viool en de kippenvel-functie van de cello. 

Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Paul Rittel (cello en zang) zijn elk afzonderlijk artiesten, met net als zij één voet in de popmuziek en één in de klassieke wereld. Als trio breidt LAVALU haar mogelijkheden met hun komst enorm uit na vier jaar alles uit haar piano en stem te hebben gehaald.  Denk aan een driestemmig a capella intro à la Brahms dat uitmondt in een stuwende popsong. Met klassieke instrumenten. LAVALU’s herkenbare stemgeluid voert de boventoon. 

Welkom aan de voet van de berg. 
Kijk maar eens goed om je heen. 
'Cause we are earthbound. 

LAVALU (1979) is geboren in Cleveland (USA). Ze is autodidact in componeren & arrangeren en schreef o.a. voor het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en Het Gelders Orkest. Ze componeerde alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, waarmee ze na twee uitverkochte seizoenen in de zomer van 2018 vijf weken in Carré speelde. 

In 2019 werd ze hiervoor als eerste vrouwelijke componist ooit genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Muziek’. Naar aanleiding van die nominatie schreef zij in NRC een vlammend opiniestuk onder de kop ‘Meiden, laat je niet afremmen.’ 

Met haar vorige soloalbum ‘Solitary High’ (2017) speelde zij gedurende twee jaar meer dan tachtig shows in binnen- en buitenland. In 2019 en 2020 was zij op tournee met de opvolger: Midair (2019). In 2020 won zij Beste Live Act bij de 3voor12 Gelderland Awards. 

Uitvoerenden

Lavalu: composities, piano en zang 
Roosmarijn Tuenter: altviool en zang 
Paul Rittel: cello en zang

Solitary High is een muzikaal meesterwerk

Rudolfs Music 

Veilig naar het theater

Maatregelen rondom je bezoek aan Amare en de Nieuwe Kerk


Informatie en coronamaatregelen