De La Soul

i.s.m. PAARD
ma 14 mrt 20:30
ma 14 mrt
20:30

Een van de meest legendarische hiphopformaties uit de jaren 90 komt in 2022 naar Amare. De La Soul zorgde eind jaren tachtig voor een doorbraak in de muziek met hun debuutalbum 3 Feet High and Rising en scoorde sindsdien talloze hits als Me myself and I, Ring ring ring (Ha ha hey), en werkte samen met vele grote artiesten als Chaka Khan, Redman en niet te vergeten J Dilla. De La Soul wordt in één adem genoemd met namen als A Tribe Called Quest, Queen Latifah en Jungle Brothers, en mag zich rekenen tot een van de meest geliefde hiphopformaties aller tijden. 

De La Soul is een hiphoptrio uit Long Island, New York. Ze zijn het bekendst vanwege hun bijdrage aan het jazzrapsubgenre. Na samenwerkingen met producers en artiesten als Prince Paul, J Dilla, Redman, Chaka Khan en andere werd De La Soul al snel gezien als een van de leidende groepen van de Native Tongues Posse, een stroming binnen de hiphop van artiesten die sterk leunden op Afro-centrische teksten en ritmes uit de jazz. Andere bekende hiphoppers uit de Native Tongues Posse waren bijvoorbeeld A Tribe Called Quest, Queen Latifah en Jungle Brothers. Door hun samenwerking met de groep Gorillaz ontving De La Soul een Grammy in 2006. 

De La Soul komt sinds lange tijd weer naar Nederland voor twee exclusieve shows in Amare (in samenwerking met PAARD) en de Oosterpoort in Groningen. 

Uitvoerenden

Veilig naar het theater

Maatregelen rondom je bezoek aan Amare en de Nieuwe Kerk


Informatie en coronamaatregelen