Erdal Erzincan

Masters of Anatolia
zo 22 mei 20:15
zo 22 mei '22
20:15
  • zo 22 mei '22
    20:15
    Geweest

Voor de laatste ronde in het gloednieuwe festival Masters of Anatolia komt niemand minder dan Erdal Erzincan naar Den Haag!

Erzincan staat in de Anatolische regio bekend om zijn virtuositeit op de bağlama en zijn traditionele manier van zingen. Een perfecte toevoeging aan de line-up van dit festival dus, waar we je graag laten kennismaken met het pure schoondheid van de Anatolische muziekcultuur. 

Erzincan werkte in het verleden met belangrijke en toonaangevende musici als Arif Sağ en maakte talloze albums. Hij nam onder andere een veelgeprezen album op met de Iraans-Koerdische musicus Kayhan Kalhor.

Tijdens zijn carrière is hij loyaal gebleven aan de originele sound en methodes van de Anatolische traditie. Zijn muziek is kenmerkend voor het vakmanschap van de “aşık”-cultuur, de Anatolische traditie van dichters en troubadours. Erzincan’s muziek weerspiegelt deze oude traditie op een moderne manier: hij vertelt de verhalen van Anatolië en verbindt de waarden in die verhalen met het leven en de uitdagingen van nu. Erzincan is zonder meer een echte ‘Master of Anatolia’. Je krijgt niet elke dag de kans om naar een echte meester uit Anatolië te luisteren.

Tip! Heb je een Ooievaarspas? Boek dan je kaartje bij de kassa met 50% korting!

Onderdeel van:
Turkse highlights

Wat is Masters of Anatolia?
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met  zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke  muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet  vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie  uit de Anatolische roots halen.

Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek  Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen. Mede  mogelijk gemaakt door BNG Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Gemeente  Rotterdam, Gemeente Utrecht, Stichting Bevordering van Volkskracht.