De Sprookjeskoningin (6+)

Jong Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company
ma 18 apr 14:30
ma 18 apr
14:30
  • ma 18 apr
    14:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Purcells semi-opera voor de jongsten!

In het seizoen 2017/2018 maakten Duda Paiva Company en het Nederlands Blazers Ensemble The Fairy Queen. De voorstelling werd door pers en publiek lovend ontvangen. In 2018/19 komt The Fairy Queen terug: een versie voor de kleine zaal, speciaal voor het hele gezin.

De Sprookjeskoningin is de feestelijke ontmoeting van de ontroerend mooie muziek van Henry Purcell – nu gespeeld door zeven muzikanten van het jong Nederlands Blazers Ensemble – en het absurd komische en soms sinistere universum van de poppen van Duda Paiva Company. Samen geven zij een eigentijdse twist aan het sprookje van Titania en Oberon uit Shakespeare’s Midzomernachtsdroom en hun verlangen naar echte liefde.

De Sprookjeskoningin is een coproductie van het Nederlands Blazers Ensemble en Duda Paiva Company. Financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Gemeente Amersfoort.

Uitvoerenden

Concept Bart Schneemann, Duda Paiva
Muziek, Henry Purcell
Bewerking, Hans van der Heide
Regie, Duda Paiva
Dramaturgie, Kim Kooiman

Ondanks de duistere verwijzingen is de voorstelling ook geschikt voor kinderen. De Sprookjeskoningin verwent oog en oor.’

Theaterkrant

Veilig naar het theater

Maatregelen rondom je bezoek aan Amare en de Nieuwe Kerk


Informatie en coronamaatregelen