Kinetische geluidsinstallatie Aircilla

Gemma Luz Bosch & Jurriaan de Vos

Vanaf 8 april t/m 3 mei, vrije inloop

De kinetische geluidsinstallatie Aircilla van Gemma Luz Bosch & Jurriaan de Vos danst in de lucht en creëert driedimensionale geanimeerde geometrie en muziek.

Aircilla is een grootschalige kinetische geluidsinstallatie, een mechanisch uurwerk dat driedimensionale geanimeerde geometrieën van beweging en geluid genereert. Meer dan 250 handgemaakte keramische klankobjecten hangen boven de bezoekers, als een gigantische kroonluchter. De objecten worden omhoog en omlaag gebracht en botsen op elkaar, waardoor een klanklandschap ontstaat dat hand in hand evolueert met de fysieke vormen. 

Aircilla is een samenwerking tussen Gemma Luz Bosch en Jurriaan de Vos. Gemma is een componist en maker van nieuwe instrumenten die werkt met keramiek. In haar werk gebruikt ze haar eigen handgemaakte instrumenten om de grenzen van de muziek op te zoeken. Jurriaan is een installatiekunstenaar met een achtergrond in fysiek theater. Hij is gefascineerd door kinetische kunst, transformerende ruimtes en de relatie tussen natuur en technologie. 

Aircilla wordt gepresenteerd op het Kunstenplein van Amare, waar je het een maand lang kunt beleven. Aircilla start op 8 april als onderdeel van een grotere tentoonstelling tijdens het Rewire Festival. Van 8 t/m 10 april presenteren Rewire en iii een selectie kunstwerken van internationale en lokale kunstenaars in en rond Amare onder de noemer Proximity Music: Sensing After Thought. Dit programma is gratis te bezoeken en met vrije inloop.

Vanaf 8 april t/m 3 mei bij de Tribunetrap in Amare. 

Concept en ontwerp: Jurriaan de Vos, Gemma Luz Bosch
Productie: Jurriaan de Vos, Gemma Luz Bosch
Technische productie: Bram Visser
Advies: Marc van Vliet

Met dank aan: Museum Speelklok, Keep an Eye Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Utrecht.

Onderdeel van Rewire Festival