Bolistas (8+)

Corpo Maquina
Festival de Betovering
za 23 okt 14:15 en 19:00
za 23 okt '21
14:15 en 19:00

Met freestyle voetbal en beweging van de straat brengt Corpo Máquina Society een bom van energie en levenslust het theater in. Met freestyle voetballer Nasser El Jackson, breakdancer Simon Bus, geluidskunstenaar Boris de Klerk en danseres Stasy Terehhova is het een bijzonder team waarmee choreograaf Guilherme Miotto aan Bolistas werkt. Allemaal hebben ze iets dat in het oog springt. Nasser is een beweeglijke freestyle voetballer; twee keer werd hij wereldkampioen groundmoves. Simon vouwt zich in onmogelijke bochten, net als Stasy die dat toch ook weer op haar heel eigen manier doet en Boris tovert met geluid.

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dient u in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vindt u hier.

Wat Nasser met de bal doet is magisch. Doordat hij precies weet wat zijn lichaam kan, voelt hij zich uitgedaagd om grenzen te verleggen en daagt hij ook zijn medespelers uit. Spannend wordt het als Simon hem met zijn onderkoelde lenigheid van zijn stuk brengt. En ook Stasy gooit haar lichaam in de strijd om te verrassen. Met gevoel voor klank en ritme ondersteunt Boris de bewegers en creëert steeds een nieuwe wereld. Alsof ze samen een spel spelen waarin het de bedoeling is om elkaar steeds opnieuw weer te vinden. Hun nauwkeurigheid van bewegen nodigt uit om heel precies te kijken. Maar in alles wat ze proberen, is vrijheid hun houvast en maken ze ruimte voor elkaar.

Ieder mens een danser
Corpo Máquina Society werkt vanuit Tilburg en Breda aan professionele voorstellingen voor het theatercircuit en aan sociaal artistieke projecten, talentontwikkeling en cultuurparticipatie in de stedelijke omgeving. Dat het professionele werk de sociaal artistieke activiteiten voedt en andersom, is één van de krachten achter de aanpak. 

Corpo Máquina Society werkt vanuit het principe dat in ieder mens een danser schuilt. We laten zien dat theatraliteit voor het oprapen ligt in de dingen van de dag en dat werkelijk iedereen theatrale krachten heeft. Instinctive Performance zoals ontwikkeld door oprichter en artistiek leider Guilherme Miotto is hierbij steeds uitgangspunt. 

Guilherme Miotto danste bij o.a. Bruno Listopad, Krisztina de Châtel en Emio Greco vóór hij zich bij het Tilburgse gezelschap TRASH ook begon toe te leggen op het maken van werk. In 2013 maakte hij bij Dansgroep Amsterdam het duet Unpunished, in 2015 de solo Rise Up voor Menno van Gorp onder de vlag van Korzo, samen met DansBrabant. In samenwerking met DansBrabant maakte hij ook Even Worse (2017) en Ball (2018) voordat hij besloot om zijn werk voortaan zelf te produceren vanuit zijn eigen gezelschap Corpo Máquina. Miotto’s aanpak kenmerkt zich door een grote drang om het werk ook in andere vormen dan ‘de voorstelling als af product’ met een publiek te delen.

Met een Ooievaarspas krijg je 50% korting op de toegangsprijs. Neem contact op met ons bespreekbureau om tickets met Ooievaarspaskorting te kopen. 

Uitvoerenden

Choreografie: Guilherme Miotto 
Performers: Boris de Klerk, Nasser El Jackson, Simon Bus, Stasy Terehhova
Toneelbeeld en lichtontwerp: Erik van de Wijdeven 
Dramaturgie: Moos van den Broek 
Techniek: Mathijs Geraerts en Christian Verschuuren 
Organisatie: Heleen Volman 
Grafisch ontwerp: Marieke van der Schaar 
Fotografie: Ernest Potters