© Wouter Vellekoop

Aankomst Little Amal in Madurodam

Op maandag 15 november kwam Little Amal, na haar reis van duizenden kilometers, aan in Den Haag. De metershoge pop verbeeldt een alleenstaand vluchtelingenmeisje van tien jaar, die te voet van de Turks-Syrische grens, duizenden kilometers door Europa is gereisd op zoek naar haar moeder.

Little Amal is deze week te gast in Den Haag, op uitnodiging van Amare. Want juist Den Haag, de stad van Vrede en Recht, mag niet ontbreken in de bijzondere reis die Little Amal maakt. Na een ongelofelijke reis langs 70 Europese cultuursteden is Amal op 3 november aangekomen in Manchester, Engeland. Met haar bezoek aan Den Haag begint Little Amal aan het volgende deel van haar leven.

Little Amal werd in Madurodam welkom geheten omdat dit dé plek in Nederland is waar kinderen inspiratie opdoen en met elkaar in contact komen, om zo de samenleving mooier te maken. Little Amal lunchte 's middags in het familiepark met tientallen kinderen om aandacht te vragen voor #500kinderen, een actie van Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children om vijfhonderd vluchtelingenkinderen in Nederland op te vangen.

Bekijk hier het volledige programma van Little Amal in Den Haag

Wil je weten waar Little Amal nu is? Volg ons op Instagram!