Amare krijgt Green Key Gold

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de toeristische, recreatieve en culturele sector. In november 2021 heeft Stichting Amare de Green Key certificering verkregen! Met dit certificaat is een stevige basis gelegd richting een volledig duurzaam en circulair Amare.

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Voor alle bedrijven geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen.

De verplichte normen zijn op basis MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) normen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra, het inkopen van schoonmaakmiddelen met een milieukeurmerk en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. 

De optionele normen, waarvoor Amare dus het label ‘Gold’ heeft vergekregen, gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, het in dienst nemen van medewerkers met een arbeidsbeperking of het scheiden van plastic. Hoe meer optionele normen een locatie behaalt, hoe hoger de gradatie. 

Met name dat Amare gasloos is en moeite doet om bij benadering 80% vegan te zijn, viel de keurmeesters op. Erik van Dijk, Directeur Green Key Nederland: “Ik heb met groot genoegen de Green Key certificering aan Amare uitgereikt. Gefeliciteerd met deze prachtige accommodatie, maar vooral ook duurzame exploitatie.”

Lees meer over Green Key en duurzaamheid in Amare