Beleef de winter met Amare

Tijdens de feestdagen is Amare gesloten, maar dat betekent niet dat er geen muziek hoeft te klinken! Speciaal voor de wintermaanden hebben wij een playlist samengesteld. Zet maar op en geniet.

Laat je meevoeren
Laat je meevoeren met de mooiste muziek voor nu. We nemen je mee langs een waaier aan klassieke muziek en jazz, waarvan een groot deel dit jaar geklonken heeft in Amare en de Nieuwe Kerk. Met uitvoeringen van zowel bekende huisgezelschappen als veelbelovende nieuwkomers. Ook blikken we alvast vooruit naar het Februari Festival 2022 met Franz Schubert.

Over de Spotify playlist
Van de vier seizoenen is de winter toch wel het meest mysterieus. En dat wist Vivaldi als geen ander te verklanken in het laatste deel van zijn meesterwerk De vier jaargetijden - afgelopen september nog fenomenaal uitgevoerd door topvioliste Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta als aftrap van ons allereerste seizoen in Amare. Maar nu is het stil, zowel in ons theater als op straat. Celliste Maya Fridman en violiste Merel Vercammen geven in Silent City een stem aan de lege straten.

Waar de decembermaand normaal gesproken in het teken staat van gezellig samenzijn speelt in tijden van lockdown eenzaamheid een grote rol; een thema waar veel componisten en musici zich door laten inspireren. Zo componeerde J.S. Bach prachtige Suites voor cello solo en schreef de eigentijdse jazzpianist en -componist Jef Neve zijn wonderschone Solitude.

Hoop klinkt er in Dvořáks Achtste Symfonie, in oktober bij ons uitgevoerd door het Residentie Orkest en in onze playlist te beluisteren in een live uitvoering van het Koninklijk Concertgebouworkest, dat dit voorjaar bij ons komt spelen. Ook blikken we met enkele liederen uit Schuberts Winterreise alvast vooruit naar het Februari Festival, waar een hoofdrol is weggelegd voor onbetwist een van de belangrijkste componisten uit de Romantiek.

Ga hier naar de playlist