Kaartverkoop Februari Festival van start

Van woensdag 23 t/m zondag 27 februari presenteren we de feestelijke eerste lustrumeditie van het jaarlijkse Februari Festival, dat dit jaar in het teken staat van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828). We verwachten eind februari weer (gedeeltelijk) open te zijn en iedereen vijf dagen lang te kunnen trakteren op de beleving én verdieping van Schuberts muziek. Kom ook en ervaar hoe levendig en inspirerend klassieke muziek kan zijn!

Over het Februari Festival
Het Februari Festival is een terugkerend festival dat elk jaar in het teken staat van een componist. Het festival wordt gepresenteerd in de Nieuwe Kerk, dit jaar voor het eerst door Amare. Tijdens vijf festivaldagen deelt jong toptalent het podium met (inter)nationale musici van wereldklasse. Nog niet zo bekend met klassieke muziek? Alle concerten worden vooraf toegelicht door een presentator.

Het programma
De Oostenrijkse componist Franz Schubert, koning van de Weltschmerz, is onbetwist een van de belangrijkste componisten uit de Romantiek. Als hij op 31-jarige leeftijd overlijdt laat hij een oeuvre achter van zo’n 1.500 afzonderlijke werken. Hoe komt het dat hij pas vele jaren na zijn dood als genie werd herkend? Op die vraag en meer geven we antwoord tijdens het komende Februari Festival. 

Musici
Het talentvolle strijkkwartet Simply Quartet, de publiekslieveling bij twee eerdere edities, komt terug. Samen met pianist Ishay Shaer spelen zij de Nederlandse première van Schuberts iconische symfonie Unvollendete in een arrangement van Shaer zelf.

In totaal treden ruim dertig (inter)nationale musici op tijdens acht concerten in de Nieuwe Kerk. De concerten worden gegeven door onder meer de Franse prijswinnaars van het ARD Music Concours 2021, pianoduo Geister Duo; David Salmon & Manuel Vieillard, Dana Zemtsov, Jeroen Dupont, Antje Weithaas, Pieter van Loenen, Emanuele Silvestri, Laura van der Heijden en strijkers van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Verdieping
Op de festivalwebsite nemen we je onder andere mee in het leven van Schubert. Houd ook de komende tijd onze socials in de gaten voor meer inspirerende weetjes over Schubert en volg ons @februarifestival! 

Meer over Februari Festival >