© Carlijn Stortelder

Op de bres voor de cultuursector met Amare Gym

Op woensdag 19 januari gingen voor even de heupen los in Amare. Amare werd namelijk tijdelijk omgetoverd tot Amare Gym! Hiermee deden we mee aan de landelijke actie om aandacht te vragen voor de nijpende situatie in de culturele sector.

Op de begane grond van Amare, aan de Tribunetrap, begonnen we met muziek van studenten van het Koninklijk Conservatorium en werden we onder andere getrakteerd op klassieke muziek, zang en jazz. Daarna ging iedereen maar liefst tweemaal aan de work-out met het Residentie Orkest, op muziek van de Boléro.

Het was fijn om iedereen weer even in Amare te kunnen verwelkomen tijdens deze ‘sportieve’ middag. We willen iedereen bedanken voor hun enthousiasme en de steun die ze hiermee hebben betuigd aan de culturele sector. We zijn ontzettend blij dat we zoveel positieve aandacht hebben mogen ontvangen voor dit initiatief.

Op de bres voor de cultuursector
Met de Amare Gym deden wij mee aan de landelijke actie waarbij theaters op woensdag 19 januari eenmalig werden omgedoopt tot kapsalon of sportschool. Op deze ludieke manier willen wij samen met het Koninklijk Conservatorium en Residentie Orkest aandacht vragen voor de nijpende situatie in de culturele sector. Net als sport en beweging benadrukken we hiermee het grote belang van kunst en cultuur om perspectief te geven tijdens de coronacrisis. Laten we cultuur snel weer voor iedereen toegankelijk maken!

Terugblik
Voor iedereen die er niet bij was of nog even wilt nagenieten: hieronder de foto's.
Je kunt ook de Stories van de Amare Gym bekijken op Instagram