© NOAHH

In de pers: bouwkundige problemen Amare

De Concertzaal en de Conservatoriumzaal van Amare zijn in de afgelopen maanden een aantal millimeters meer gezakt dan was verwacht. Dit zal worden hersteld en het zal verder geen impact hebben op de programmering of de akoestiek van Amare.

Deze week was het in de media te lezen: de Concertzaal en de Conservatoriumzaal zijn in de afgelopen maanden een aantal millimeters meer gezakt dan was verwacht. Daardoor zijn deuren gaan klemmen en daarom moest de vloer worden bijgeschuurd.

Om geluidsoverdracht tussen de zalen in het gebouw te voorkomen staan alle zalen op een eigen fundering. Tussen de fundering en de zalen zitten trillingsdempers die meer vervormen dan was verwacht (Het ‘zetten’ van een gebouw hoort bij nieuwbouw). Dit blijkt uit onderzoek door de Gemeente Den Haag en bouwcombinatie Cadanz.

Gevolgen voor je bezoek?

We maakten ons in eerste instantie natuurlijk zorgen. Nu de oorzaak bekend is en snel herstel goed mogelijk blijkt, hebben we er vertrouwen in dat de problemen door de bouwer zullen worden opgelost. Het probleem wordt de komende zomer hersteld en er zullen geen gevolgen zijn voor de akoestiek. 

We willen je graag verzekeren dat hiermee geen enkel gevaar is voor je veiligheid tijdens een bezoek aan Amare. Alle voorstellingen kunnen gewoon doorgaan.

© Jan Richard Kikkert