© De Schaapjesfabriek

Parade naar Amare opgenomen in programma Festival Blazen aan het Spui 2022

Vorig jaar kon de Parade naar Amare geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig is er nu een herkansing! Op zaterdag 21 mei 2022 zal de Parade naar Amare aansluiten bij het festival Blazen aan het Spui. De Parade naar Amare is een grootschalig participatieproject waarin allerlei musici uit de regio Den Haag Amare muzikaal zullen veroveren.

Twan Dubbers, initiatiefnemer van Blazen aan het Spui: ‘Het idee voor de Parade naar Amare is tijdens de pandemie ontstaan vanuit de gedachte dat we met zoveel mogelijk blazers vanuit de HaFaBra en amateursymfonieorkesten uit de regio het nieuwe Haagse cultuurcomplex Amare muzikaal gaan veroveren en zo corona ´wegblazen’. Componist Sarif Tribou heeft hiervoor een geheel nieuw werk voor groot blaasorkest (alle orkesttypen) geschreven getiteld ‘De Verovering van  Amare’. Dit willen we met zoveel mogelijk blaasorkesten, blazersgroepen (b.v. uit symfonieorkesten en bigbands) en individuele blazers op zaterdag 21 mei uitvoeren, samen met de slagwerkers van Percossa op het Spuiplein voor Amare.

De uitvoering

Op zaterdag 21 mei van 11:30 – 13:30 uur speelt zich het geheel af in het centrum van Den Haag en op het Spuiplein. Eerst spelen op verschillende locaties in het Centrum van Den Haag een aantal orkesten/bands korte optredens. Daarna trekken de muzikanten door de stad naar Amare. Rond 13:00 uur verzamelen alle deelnemers zich op het Spuiplein, waar rond 13:15 uur o.a. de gezamenlijke compositie zal worden uitgevoerd.


In 2021 volgden wij Sarif Tribou voor het Wij Den Haag Journaal. De uitvoering ging toen niet door, maar gelukkig gaat de Parade naar Amare in de herkansing op 21 mei!

Over Sarif Tribou

Sarif Tribou (48) is een muzikaal leider/componist en librettist die zich bezighoudt met muziek, theater en kunst in de breedste zin van het woord. Van oorsprong opgeleid als percussionist, werd zijn interesse al gauw gelokt door storytelling in het algemeen en hoe muziek als kunstvorm daar zoveel raakvlakken mee heeft. Zijn composities werden verhalen, en omgedraaid. Na het afronden van zijn muziekopleiding aan het Haagse en Rotterdamse Conservatorium studeerde hij aan de ScriptAcademy, terwijl hij zich door de jaren heen verder ontwikkelde als muziektheaterdirigent.

De compositie ‘De Verovering van Amare’ is gecomponeerd en gearrangeerd door Sarif Tribou. De eigen kracht en talenten van de verschillende groepen worden ingezet om een speciale compositie van circa 10 minuten te creëren. Dit wordt een muzikaal wervelend en bruisend feest!


In 2021 volgden wij METRO Scheveningen tijdens de repetities voor de Verovering van Amare. De uitvoering ging toen niet door. De Parade naar Amare gaat in de herkansing als onderdeel van festival Blazen aan het Spui op 21 mei 2022.

De Parade naar Amare is onderdeel van Wij Den Haag

De Parade naar Amare wordt mede mogelijk gemaakt door: