In de pers: herstelwerkzaamheden verzakte zalen

De Concertzaal en de Conservatoriumzaal van Amare zijn in de afgelopen maanden een aantal millimeters meer gezakt dan was verwacht. Daardoor zijn deuren gaan klemmen en moest de vloer worden bijgeschuurd. 

Om geluidsoverdracht tussen de zalen in het gebouw te voorkomen staan alle zalen op een eigen fundering. Tussen de fundering en de zalen zitten trillingsdempers die meer vervormen dan was verwacht (Het ‘zetten’ van een gebouw hoort bij nieuwbouw). De Gemeente Den Haag is als eigenaar van het gebouw verantwoordelijk voor herstel en heeft met bouwer Cadanz afspraken gemaakt om dit herstel snel en veilig te realiseren.

Inmiddels is er ook een planning gemaakt voor de herstelwerkzaamheden. De vervanging en versterking van de trillingsdempers onder de zalen van Amare zal plaatsvinden in de maanden juli en augustus van dit jaar. Dit is nodig om de verzakking van de zalen tegen te gaan en te herstellen. Inclusief de voorbereidingen en de afwerking loopt de gehele herstelperiode van juni tot en met oktober.

Gevolgen voor je bezoek?

De geplande voorstellingen en concerten in Amare kunnen naar verwachting gewoon doorgaan. Het garderobegebied en het vergadercentrum op de eerste etage van Amare zijn het werkgebied van de hersteloperatie en kunnen gedurende de maanden juni t/m oktober niet gebruikt worden. Daarom wordt de garderobe tijdelijk verplaatst naar de begane grond.