© Katja Effting

Herstelwerkzaamheden in Amare

Misschien heb je het al gehoord: de Concertzaal en de Conservatoriumzaal in Amare zijn een paar millimeter meer gezakt dan verwacht. De Concertzaal en Conservatoriumzaal staan op een eigen fundering om geluidsoverdracht te voorkomen. Tussen de fundering en de zalen zitten zogenaamde ‘trillingsdempers’ die meer vervormd zijn dan was verwacht. Deze trillingsdempers worden in juli en augustus door bouwer Cadanz vervangen en versterkt. 

Van juni t/m oktober 2022 wordt er in en rondom de Concertzaal en de Conservatoriumzaal gewerkt aan het herstel. Dit heeft geen gevolgen voor de veiligheid in het gebouw en ook niet voor de concerten of de voorstellingen. Mogelijk ondervind je er wel enige hinder van. 

Wat merk je hier als bezoeker van?

  • De garderobe is tijdelijk verplaatst naar het gebied op de begane grond aan de Spuipleinzijde.
  • Wanneer je een voorstelling of concert bezoekt, raden wij je aan om de ingang aan het Spuiplein te gebruiken.
  • De eerste verdieping is alleen met de lift en de roltrap bereikbaar. Houd rekening met langere in- en uitloop van de zalen.
  • Brasserie Amare en Juni Stadskantine zijn gewoon geopend, net als de kassabalie en het Koninklijk Conservatorium.
  • Het vergadercentrum op de eerste etage is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar.
    De geplande voorstellingen en concerten in Amare kunnen gewoon doorgaan. Om drukte te vermijden worden mogelijk de aanvangstijden van sommige voorstellingen of concerten aangepast. Wanneer dit zo is, dan word je hier tijdig en uitgebreid over geïnformeerd via e-mail.

Wij doen ons uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Dank voor je begrip!


Veelgestelde vragen over de herstelwerkzaamheden

Maken jullie je zorgen over de herstelwerkzaamheden in Amare?
Nu de oorzaak van verzakking bekend is en de herstelwerkzaamheden snel van start gaan hebben we er alle vertrouwen in dat de problemen eind oktober zijn opgelost. 

Zijn er gevolgen voor de akoestiek van de zalen?
Nee, die zijn er niet.

Zijn er gevolgen voor de zakelijke events en de congressen in Amare? 
Die zijn er beperkt. Gedurende de periode juni t/m oktober van dit jaar kan het vergadercentrum niet gebruikt worden. Onze relaties zullen hierover persoonlijk benaderd worden. Vanaf eind oktober 2022 zijn alle ruimtes in Amare weer beschikbaar.

Welke ingang van Amare kan ik het beste gebruiken tijdens de herstelwerkzaamheden?
Wij raden bezoekers van voorstellingen en concerten aan om de ingang aan het Spuiplein te gebruiken. De tijdelijk verplaatste garderobe bevindt zich het dichtst bij deze ingang. Zakelijke bezoekers kunnen de ingang aan de Houtmarkt gebruiken.

Kan ik de horecagelegenheden van Amare bezoeken tijdens de werkzaamheden?
Zowel Brasserie Amare op de begane grond als Juni Stadskantine op de 3e etage zijn gewoon geopend. Kijk op de horecapagina voor reserveringen en actuele openingstijden.

Is de kassabalie geopend gedurende de werkzaamheden?
De balie in Amare is geopend en bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur. Van 12 juli t/m 22 augustus is de kassabalie gesloten voor de zomer.

Ik heb een zakelijke afspraak in Amare, waar moet ik zijn?
Er verandert niets gedurende de herstelwerkzaamheden. Je kunt je melden bij de receptie van de ingang aan de Turfhaven. 

Kan ik een rondleiding boeken in Amare? 
De reeds geplande rondleidingen tussen zaterdag 28 mei en zaterdag 9 juli gaan gewoon door. Een nieuwe serie rondleidingen zal worden ingepland vanaf november 2022. Houd hiervoor de rondleidingen pagina in de gaten.