© De Schaapjesfabriek

Amare ontvangt ITS keurmerk vanwege goede toegankelijkheid

Als eerste grote cultuurgebouw in Nederland hebben wij het Internationaal Toegankelijkheidssymbool Keurmerk (ITS) verkregen! Deze wordt uitgereikt door de Nederlandse koepelorganisatie voor mensen met beperkingen. 

Om voor het ITS keurmerk in aanmerking te komen moet worden voldaan aan strenge eisen. Zo moet het gebouw bijvoorbeeld goed toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel maar ook voor mensen met een visuele beperking. Het keurmerk werd op 17 juni 2022 uitgereikt.

Wethouder stadsontwikkeling Anne Mulder: ‘’We zijn ontzettend blij dat Amare het ITS keurmerk heeft gekregen. Al bij de start van de bouw is besloten dat het nieuwe cultuurgebouw van de hele stad moet zijn en dus ook geschikt voor iedereen. Met het keurmerk tonen we aan dat we hierin zijn geslaagd. Ik vind het belangrijk dat alle Hagenaars kunnen genieten van het mooie culturele aanbod van Amare.’’

Meer over toegankelijkheid in Amare >

BREEAM Excellent 

Naast het ITS keurmerk heeft Amare eerder ook het BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen. Met de zogeheten Building Research Establishment Environmental Assessment (BREEAM) certificeringsmethode worden sinds 2009 gebouwen beoordeeld op duurzaamheidscriteria. Zo wordt gekeken naar energieverbruik van het gebouw, het binnenklimaat en met welke materialen is gebouwd.

Meer over duurzaamheid in Amare >

© Wouter Vellekoop